Gæstebog

Side: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14]

Den 02. Aug. 2008 - 12:31:17 skrev Fiskersamleren

Hej Flemming Fabricius!

Det er spændende med dit maleri. Det er svært at svare på hvem der gemmer sig bag "A.J". Det kan være en Allan Jensen og ikke en "Jorn", som man måske kunne tro. Hvis du har mulighed for at tage et billede af Fiskeren og af signaturen, kan jeg måske hjælpe med svaret. Du kan benytte funktionen "Donér en Fisker" til at sende mig en mail. Jeg er meget interesseret i at se Fiskeren, så vi kan forsøge at få det opklaret. Det er rart som stolt og lykkelig ejer at vide noget om kunstneren bag.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren
Den 01. Aug. 2008 - 22:04:08 skrev Flemming Fabricius

Jeg er kommet i besiddelse af et billeder af den berømte fisker - På billeder står der A.J
Er der nogle der ved hvem det er
Den 08. Jun. 2008 - 18:21:14 skrev Sonja Poulsen

Hej samler!

Jeg har lige været på Kronborg og se fiskergobelinen. Den er utrolig flot. En god ide kunstneren har fået og sikke et arbejde det må have været at sætte dem sammen. Jeg kan kun anbefale andre at se udstillingen.

Jeg tog cyklen til Kronborg Slot. Der er nemlig plads til, at man kan stille sin cykel uden for slotsarealet.

Hilsen

Sonja Poulsen
Den 18. May. 2008 - 21:11:39 skrev Allan Rasmussen

Jeg kan kun tilslutte mig Gabriels kommentarer.

Jeg fik min mocca galt i halsen, da jeg læste om Alex Steens udtalelser.

Hilsen

Allan Rasmussen

Taarbæk
Den 06. May. 2008 - 22:27:53 skrev Gabriel Nielsen

Hej Fiskersamler!

Jeg kan ikke lade være med at kommentere på dit indlæg. Jeg blev meget forundret over Alex Steens mening omkring Fiskeren. Det første jeg tænkte var, at han er en af de her hårde kritikere, der konsekvent drejer alt 180 grader rundt og ikke er objektiv.
Jeg kan ikke lide ordet fiduskunst. Der var stor efterspørgsel på Fiskeren, og derfor har man reproduceret motivet. Det giver da mening.
At en masse mindre anerkendte kunstnere har kastet sig ud i at male ham skyldes jo, at det er et pragtfuldt motiv, som virkelig afslører på hvilket kunstnerisk plan maleren befinder sig.

Til det med virkelighedsflugten: Sludder og vrøvl. Så kan man jo påstå, at alle portrætter og situationer er ”opstillede”. Der er malet en fisker med pibe og sydvest. Det kan man da ikke kalde et helt ualmindeligt syn i Danmarkshistorien.

Med venlig hilsen

Gabriel Nielsen.

Den 29. Apr. 2008 - 22:53:49 skrev Fiskersamleren

Hej!

Jeg kunne godt tænke mig at høre jer brugeres mening omkring følgende:

En venlig bruger af hjemmesiden gjorde mig opmærksom på en udtalelse omhandlende Fiskeren, af kunstkritikeren Alex Steen tilbage i år 1994, på side 10 i juliudgaven af ”Ud & Se”.

Ifølge artiklen mener Alex Steen, at Fiskeren er ”fidus-kunst”, der symboliserer en virkelighedsflugt. At ”han står der, stovt og stor, og drømmer om fortiden mens blikket afsøger horisonten for tre-mastede skonnerter, som kan tage hans længsler med på langfart.”: som der står i artiklen skrevet af Mette Engell Friis.

Jeg citerer Alex Steens udtalelse fra Ud & Se: ” Det har aldrig været kunst, det er et billede, der er malet udelukkende af kommercielle grunde – og det er malet igen og igen”.

Jeg er meget uenig i kunstkritiker Alex Steens analyse af maleriet. At der er tale om ”fidus-kunst” med alle de gengivelser af Fiskeren der er fremstillet, skal jeg lade være usagt. Men udover reproduktionerne, har mange valgt at male Fiskeren, fordi det er et flot og oplagt motiv, hvis man vil tilføre sine egne udtryksmåder/sin egen streg eller blot forsøge at gengive det så godt som muligt. Ofte ser man, at disse billeder sælges uden den store avance, og dermed kan det diskuteres hvor meget ”fidus”, der er i det.

Jeg giver ikke Alex Steen ret i, at der i billedet er tale om virkelighedsflugt og en længsel efter fortiden på havet. Dermed mener kunstkritikeren jo også, at der ikke er realisme i billedet. Jeg ser motivet, som var det et portræt af en af søens folk i vante omgivelser.

Men kære brugere: Hvad mener i? Har Alex Steen ret i, at det er fidus-kunst malet af kommercielle grunde og at maleriet er en virkelighedsflugt?

Med venlig hilsen

Fiskersamleren

Den 22. Apr. 2008 - 12:43:40 skrev Dennis Kragekjær

Fiskeren gav mig inspiration til et vægmaleri: Se på http://www.kragekjaer.dk/billeder/fiskerWall.jpg

Dennis Kragekjær
www.kragekjaer.dk
Den 09. Apr. 2008 - 20:16:03 skrev Fiskersamleren

Hej Maria!

Jeg siger også tak for i søndags. Det var en god dag. Det var hyggeligt at hilse på dig igen.


Den 09. Apr. 2008 - 15:50:02 skrev Maria

Hej fiskesamler, tak for i søndags, det var rart at se dig :o)
Den 02. Apr. 2008 - 13:09:15 skrev Fiskersamleren

Kære brugere!

I går kunne man læse her på hjemmesiden, at jeg har solgt min Fiskersamling. Jeg har aldrig modtaget så mange E-mails, som jeg modtog i går. Hele dagen igennem blev min indbakke fyldt med mails fra brugere, der var i chok over at jeg havde solgt samlingen. Generelt handlede brevene om hvordan jeg dog kunne nænne at sælge samlingen, men der var også stor forståelse for, at det er et meget stort arbejde at have en Fiskersamling.

Nu lader jeg bomben falde. Der var nemlig tale om en aprilsnar.

Jeg kunne aldrig drømme om at sælge min samling. Jeg havde egentlig troet, at det var for nemt at gennemskue der var tale om en aprilsnar, da beløbet på 1 million kr. var lidt lavt sat.
Jeg tror Fiskeren var en spasmager, når han ikke var på havet men sad og hyggede med børnebørnene. Derfor tænkte jeg, at Fiskerhjemmesiden skulle indeholde lidt komik 1. april.

Tak for de mange mails. De beviser, at der er mange der følger med her på hjemmesiden. Henvendelser som disse motiverer til at arbejde endnu hårdere med samlingen.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren

Den 01. Apr. 2008 - 13:54:56 skrev Fiskersamleren

Hej!

Ja så blev min samling solgt til en anden Fiskersamler. 1 million kr. var i underkanten af hvad jeg havde håbet på, men det er blevet for stort et arbejde at køre Fiskersamlingen. Den nye ejer har modsat mig et par ansatte, der hjælper med at holde hjulene i gang. Det vides endnu ikke om den nye ejer ønsker at køre videre med denne hjemmeside.

Tak til alle jer der har doneret fiskere som jeg nu har solgt. Det har givet mig et godt afkast.

Jeg takker også for de mange gode indlæg her i gæstebogen.

Mvh

Fiskersamleren
Den 02. Mar. 2008 - 20:34:59 skrev Fiskersamleren

Hej Ulla Trolle

Tak for dit spændende indlæg. Man kan jo altid være bagklog, men hvor havde det dog været herligt, hvis du havde taget et billede af skulpturen. Jeg forestiller mig, at fiskeren du har set på den dejlige ø Sild har været en sandskulptur. Jeg kan ikke sige det med sikkerhed, men en sandskulptur er jo meget skrøbelig, og jeg har svært ved at forestille mig, man ville fjerne en flot skulptur af Fiskeren frivilligt.

Jeg må dog sige, at jeg tog kontakt til ”Worldwide Sculpture Organisation” men de kendte ikke til at en Fisker som sandskulptur har stået på Sild.

Selvom kunstnerne bruger sand der indeholder de helt rette korn og det rette lerindhold, har en sandskulptur ikke en lang levetid. Dette gælder uanset om skulpturen er korrekt opført som byggeklodser, stampet og overhældt med vand som en dygtig sandskulptør gør (kunstnerne arbejder sig nemlig gradvist nedad).

Med venlig hilsen

Fiskersamleren