Gæstebog

Side: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33]

Den 29. Nov. 2007 - 21:56:57 skrev Mou Thorsen

Hallo Fiskesamler !

Meget interessant hjemmeside – faktisk lidt ud over det sædvanlige. Jeg søgte lidt på nettet efter en julegave til min far – helst et maleri med et motiv af en fiskerbåd eller en fisker. Og hvad finder jeg så – denne imponerende hjemmeside.

Først hjertelig tillykke med den usædvanlig flotte samling af malerier. Jeg har aldrig forestillet mig, at der var så mange malere, der har benyttet sig af dette fiskermotiv. Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg kun set fiskerbilledet som en reproduktion, der normalt var placeret i en ramme af plastic. Jeg kan slet ikke forestille mig, at du nogensinde kunne finde på at sælge denne skønne samling af malerier. Men du må undskylde min nysgerrighed – har du alle malerierne hængende i dit hus ? – og hvad er folks kommentarer til det ?

Den 06. Nov. 2007 - 12:34:30 skrev Sully

Hej alle!
Jeg hører også til den store gruppe af kunstinteresserede, der ikke ved hvem der har malet den originale Fisker men som brænder efter at vide det. Jeg vil råde jer til at gøre som jeg for at finde frem til kunstneren på en anden måde. Gå ind og kig på de flotte farvetryk Fiskersamleren har af den originale Fisker og bid mærke i signaturen. En dag kan man måske genkende signaturen på et andet maleri, og så kan det være fælden klapper. Et andet maleri af kunstneren kan måske give svaret. Jeg bruger gerne en lup, når jeg skal være helt sikker på bogstaverne i signaturen. Af den grund har jeg altid en lup i min rygsæk. God jagt!

Hilsen Sully
Den 17. Oct. 2007 - 14:03:40 skrev Svenning

Hej samler!!

Under et af dine malerier kan jeg læse beskrivelsen af den kraftige grå røg fra Fiskerens pibe og beskrivelsen af det fornuftige valg af tobak. Som pibeekspert ved jeg, at Fiskeren også må have været ekspert i at stoppe en pibe helt rigtigt, da det kræver øvelse og finesse. Tobakken må nemlig ikke stoppes for løst, for så kan man ikke holde gang i gløden, og man får ikke den optimale smag frem i tobakken. Omvendt må man heller ikke stoppe den for hårdt, for så går gløden ud og inden længe vil man ikke kunne trække røg gennem mundstykket. Derfor er det vigtigt at forsøge sig frem, ved at suge gennem piben inden man tænder den. Der skal kun lige være en antydning af modstand fra tobakken i hovedet og er der for megen modstand, kan man kradse tobakken ud og prøve igen. Man kan evt. prøve med et halvt stop i begyndelsen, indtil man får fornemmelsen for det.

Egentlig skal man altid tænde en pibe med træ som f.eks. tændstikker, hvilket Fiskeren nok har gjort, men man kan roligt bruge en lighter. Man skal sætte ild til tobakken mens man suger i piben et par gange. Når der opleves tyk og kraftig røg i munden, er piben klar til nydelse. For at holde den kørende, skal man jævnligt bappe på piben.

Hilsen

Svenning (Også kaldet for Pibe-Svenning)

Den 26. Sep. 2007 - 11:42:41 skrev Fiskersamleren

At Fiskeren stadigvæk lever er også bare noget jeg bilder mig selv ind Hannibal. Jeg kan godt lide at være i den tro, at han stadig er iblandt os. Jeg kan ikke afvise du har ret angående Fiskerens identitet, men jeg er skeptisk. Dog har jeg ikke selv noget bedre bud, og det er herligt at der er andre end mig, der prøver at løse mysterierne og forske i de mange ubesvarede spørgsmål omkring ham.
Mvh Fiskersamleren
Den 26. Sep. 2007 - 09:00:13 skrev Hannibal Hildorf

Hej Fiskersamler.
Hvis Fiskeren stadig lever, så er han en meget gammel mand. Du har et maleri fra 1958 og på maleriet er han allerede en ældre herre.

Jeg har lavet en hel del research og vil stadig mene at fiskeren er Lars Andersen Kruse.
Den 24. Sep. 2007 - 23:08:44 skrev Fiskersamleren

Hej Hannibal! Det er et godt bud du kommer med. Men jeg tror hurtigt det kan konstateres, at det ikke er den ægte fisker. Han ville aldrig være afbilledet uden pibe som er tilfældet på gravstenen. Spørgsmålet er om han overhovedet er død eller om han lever i skjul i stil med Elvis Presley.
Den 24. Sep. 2007 - 15:44:35 skrev Hannibal Hildorf

Kunne det tænkes at Fiskeren i virkeligheden var Lars Andersen Kruse.

En lokal skagen helt, der i året 1862 reddede flere besætningsmedlemmer fra en svensk brik der var i havsnød ud for Skagen.

Ligheden er der jo.
Hans gravsted med billede.
http://www.gravsted.dk/person.php?navn=larskruse

Og historien om den lokale fisker Lars Andersen Kruse.
http://www.skagen-bymus.dk/pdmHistorier.aspx?guid=5e0967b2-a3a0-4bf1-a09f-7ae749a573ca&ispostback=true#
Den 12. Sep. 2007 - 15:05:05 skrev Oluf Andersen

Hej Fiskersamler ! Det er en flot samling af fiskeren, du har fået op at stå. Det er også skægt at læse din gæstebog – især for os dødelige, som ikke har en kæft forstand på kunst. Jeg deler selv malerier op i to grupper – dem man kan se hvad de skal forestille og så dem hvor man ikke en gang kan se om de vender på hovedet. De sidste kalder jeg for farvedekorationer og de kan såmænd være flotte nok – men kunst er det ikke efter min smag. Man har da også hørt at nogle af disse malerier er malet af aber uden at nogen har opdaget det. Det siger vel alt !
Den 12. Sep. 2007 - 12:02:50 skrev Hans-Christian Wedelsgaard Sørensen

Tak for den spændende information Vagn. Jeg skal naturligvis ikke gøre mig klog på CR's udvikling inden for kunsten, men jeg tænker på om ikke CR også allerede i den tidlige periode havde en smule abstrakt udtryksform gemt i sig. Jeg husker da i hvert fald, at jeg havde svært ved at se det var Gåsetårnet der var tale om på billedet. I dag er jeg jo klogere og ved det er CR's geniale mix af farver, der blot gør motivet af Gåsetårnet levende. En helt anden ting er, at jeg ikke kan lade være med at tænke på fiskersamlerens reaktion når han ser/så at en fra Ryedahl-familien skriver i gæstebogen. Det må øge lysten til at få endnu flere fiskere hjem til samlingen.
Den 11. Sep. 2007 - 23:02:24 skrev Vagn Ryedahl

Hej Hans-Christian! Igen har du ret. CR startede faktisk sin kunstmalerkarriere som en ægte naturalist med at male landskabsmalerier, herunder malerier af kendte bygningsværker som foreksempel Gåsetårnet i Vordingborg. CR har dog også malet en del portrætter, inden han langsomt gled over i den mere surrealistiske stil og den abstrakte verden. Så du har ganske ret maleriet af Gåsetårnet er et af CRs meget tidlige værker – men fremragende udført
Den 11. Sep. 2007 - 21:55:10 skrev Hans-Christian Wedelsgaard Sørensen

Lige en ekstra kommentar. Jeg husker faktisk at Gåsetårnet var en tidlig Ryedahl.
Den 09. Sep. 2007 - 11:28:47 skrev Vagn Ryedahl

Dybt imponerende Hans- Christian ! Jeg er ganske rigtig i familie med Claes Ryedahl, blandt venner kaldet ”CR”. Næsten hele min familie er kunstelskere og mange er selv udøvende kunstnere. Kunst er derfor et emne der ofte bliver diskuteret i familien. Motivet fiskeren og de forskellige kunstneres fortolkning af dette motiv har ofte været til debat i familien. Der er mange meninger om fiskermotivet – enkelte medlemmer af familien har endog på et tidspunkt tilladt sig at udtale at motivet kan sammenlignes med ”En drikkende hjort ved en skovsø”. Denne udtalelse var indledningen til en til tider meget heftig debat i familien. Jeg skal ikke trætte med en længere udredning af denne debat, men blot notere at udgangen på denne debat var at familien Ryedahl bakker t hundrede procent op omkring fiskermotivet. Det er kunst og mange af de fortolkninger af motivet som har været vist på museer overalt i landet – er tæt på det geniale. Måske vil en Ryedahl også en dag male et ”fiskerbillede”.