Gæstebog

Side: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13]

Den 09. Feb. 2009 - 07:53:08 skrev tom

hej fiskersamler.

Har du nogen ide om hvor langt vi skal tilbage i tiden for at finde de første malerier af fiskeren?
Den 27. Jan. 2009 - 14:55:54 skrev Henning Hjelm

Hej samler!

Det er altså et sjovt fiskerspil du har fået lavet på siden. Jeg bliver lidt gnaven og slår i bordet når jeg ikke kan samle fiskeren. Men det er sjovt, pg jeg bliver glad når det lykkes.

Mvh

Henning
Den 25. Jan. 2009 - 20:14:07 skrev Fiskersamleren

Hej Linda Gil!

Først og fremmest tusind tak for din ros. Det varmer virkelig. Det er herligt at vide, når en bruger har haft en god stund på hjemmesiden.
Tak for kigget på din hjemmeside www.lindagil.dk. Jeg skal ellers love for, du er født med noget af et kunstnergen. Det er utrolig flotte og kreativt udførte kunstværker. Morsomme og professionelle.

Jeg får næsten tårer i øjnene, når du skriver om en karikatur af Fiskeren. Som du selv nævner, er det i hvert fald ikke noget jeg har. Men neeej, hvor kunne det være et hit at have i samlingen.
Så skulle du nogensinde få tid og lyst til at bidrage med sådan en, må du endelig skrive til mig.

Endnu engang, tak for ros.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren
Den 23. Jan. 2009 - 02:41:04 skrev Linda Gil

Jamen jeg er både flad af grin og begejstring over at have fundet frem til din hjemmeside. Jeg har ikke set noget mere originalt, siden Suste Bonnen for mange år siden lavede en hyldest til Kronhjorten- et andet af vores nationalklenodier. Hun havde så frisket lidt op med pandaer i skoven, hvor du har valgt en anden vinkel. Jeg har hygget mig så meget med din ide, at det er lige før, jeg ku' finde på at bidrage med noget, du ihvertald ikke har: En KARIKATUR af manden!...Det må komme en dag, hvor jeg får tid- du kan jo altid kigge ind under De Splittergale Tegnere® hos www.lindagil.dk for at se, hvor det ku' ende.... Jeg håber, du får samlet rigtig mange fiskere fremover!

Stor hilsen, Linda Gil, tegner

Den 17. Sep. 2008 - 15:52:39 skrev Fiskersamleren

Hej Charlotte!

Jeg vil med glæde se dit maleri. Jeg har sendt dig en mail.

Mvh
Fiskersamleren
Den 17. Sep. 2008 - 13:50:44 skrev Charlotte Dandanell

Hej

Jeg har også et af de flotte maleri, jeg kan evt sende en mail til dig så du kan se det?

VH

Charlotte
Den 02. Aug. 2008 - 12:31:17 skrev Fiskersamleren

Hej Flemming Fabricius!

Det er spændende med dit maleri. Det er svært at svare på hvem der gemmer sig bag "A.J". Det kan være en Allan Jensen og ikke en "Jorn", som man måske kunne tro. Hvis du har mulighed for at tage et billede af Fiskeren og af signaturen, kan jeg måske hjælpe med svaret. Du kan benytte funktionen "Donér en Fisker" til at sende mig en mail. Jeg er meget interesseret i at se Fiskeren, så vi kan forsøge at få det opklaret. Det er rart som stolt og lykkelig ejer at vide noget om kunstneren bag.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren
Den 01. Aug. 2008 - 22:04:08 skrev Flemming Fabricius

Jeg er kommet i besiddelse af et billeder af den berømte fisker - På billeder står der A.J
Er der nogle der ved hvem det er
Den 08. Jun. 2008 - 18:21:14 skrev Sonja Poulsen

Hej samler!

Jeg har lige været på Kronborg og se fiskergobelinen. Den er utrolig flot. En god ide kunstneren har fået og sikke et arbejde det må have været at sætte dem sammen. Jeg kan kun anbefale andre at se udstillingen.

Jeg tog cyklen til Kronborg Slot. Der er nemlig plads til, at man kan stille sin cykel uden for slotsarealet.

Hilsen

Sonja Poulsen
Den 18. May. 2008 - 21:11:39 skrev Allan Rasmussen

Jeg kan kun tilslutte mig Gabriels kommentarer.

Jeg fik min mocca galt i halsen, da jeg læste om Alex Steens udtalelser.

Hilsen

Allan Rasmussen

Taarbæk
Den 06. May. 2008 - 22:27:53 skrev Gabriel Nielsen

Hej Fiskersamler!

Jeg kan ikke lade være med at kommentere på dit indlæg. Jeg blev meget forundret over Alex Steens mening omkring Fiskeren. Det første jeg tænkte var, at han er en af de her hårde kritikere, der konsekvent drejer alt 180 grader rundt og ikke er objektiv.
Jeg kan ikke lide ordet fiduskunst. Der var stor efterspørgsel på Fiskeren, og derfor har man reproduceret motivet. Det giver da mening.
At en masse mindre anerkendte kunstnere har kastet sig ud i at male ham skyldes jo, at det er et pragtfuldt motiv, som virkelig afslører på hvilket kunstnerisk plan maleren befinder sig.

Til det med virkelighedsflugten: Sludder og vrøvl. Så kan man jo påstå, at alle portrætter og situationer er ”opstillede”. Der er malet en fisker med pibe og sydvest. Det kan man da ikke kalde et helt ualmindeligt syn i Danmarkshistorien.

Med venlig hilsen

Gabriel Nielsen.

Den 29. Apr. 2008 - 22:53:49 skrev Fiskersamleren

Hej!

Jeg kunne godt tænke mig at høre jer brugeres mening omkring følgende:

En venlig bruger af hjemmesiden gjorde mig opmærksom på en udtalelse omhandlende Fiskeren, af kunstkritikeren Alex Steen tilbage i år 1994, på side 10 i juliudgaven af ”Ud & Se”.

Ifølge artiklen mener Alex Steen, at Fiskeren er ”fidus-kunst”, der symboliserer en virkelighedsflugt. At ”han står der, stovt og stor, og drømmer om fortiden mens blikket afsøger horisonten for tre-mastede skonnerter, som kan tage hans længsler med på langfart.”: som der står i artiklen skrevet af Mette Engell Friis.

Jeg citerer Alex Steens udtalelse fra Ud & Se: ” Det har aldrig været kunst, det er et billede, der er malet udelukkende af kommercielle grunde – og det er malet igen og igen”.

Jeg er meget uenig i kunstkritiker Alex Steens analyse af maleriet. At der er tale om ”fidus-kunst” med alle de gengivelser af Fiskeren der er fremstillet, skal jeg lade være usagt. Men udover reproduktionerne, har mange valgt at male Fiskeren, fordi det er et flot og oplagt motiv, hvis man vil tilføre sine egne udtryksmåder/sin egen streg eller blot forsøge at gengive det så godt som muligt. Ofte ser man, at disse billeder sælges uden den store avance, og dermed kan det diskuteres hvor meget ”fidus”, der er i det.

Jeg giver ikke Alex Steen ret i, at der i billedet er tale om virkelighedsflugt og en længsel efter fortiden på havet. Dermed mener kunstkritikeren jo også, at der ikke er realisme i billedet. Jeg ser motivet, som var det et portræt af en af søens folk i vante omgivelser.

Men kære brugere: Hvad mener i? Har Alex Steen ret i, at det er fidus-kunst malet af kommercielle grunde og at maleriet er en virkelighedsflugt?

Med venlig hilsen

Fiskersamleren