Gæstebog

Side: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29]

Den 19. Dec. 2007 - 01:03:59 skrev Fiskersamleren

Hej Ralph!

Det lyder så enkelt. Men du kan tro, jeg har ledt efter svaret mange steder. Jeg har forhørt mig på Skagens museum, i auktionshuse, spurgt kunstkendere osv. Alle kender Fiskeren men ingen kender kunstneren. Turen til vestkysten er jo også en oplevelsestur, hvor jeg måske kan finde nye fiskere og få frisk vind i ansigtet. Når jeg står og spejder ud over havet, føler jeg mig tit som Fiskeren.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren
Den 18. Dec. 2007 - 23:32:49 skrev Ralph Pittelkow

Hello dear !

Hvem har malet originalen ? Det spørgsmål er blevet stillet flere gange på denne ellers flot opsatte hjemmeside. Men helt ærligt, hvor vanskeligt kan det være. Hvis maleriet er så kendt som antydet, så må der da være et museum eller en kunstkender, der har svaret. Så mit forslag er ret enkelt, spørg dog de personer, der til dagligt arbejder med kunst. Det er da nemmere end at rejse land og rige rundt – især hvis du overvejer at køre rundt på den altid blæsende Vestkyst.

Med venlig hilsen

Ralph

Den 18. Dec. 2007 - 21:24:38 skrev Fiskersamleren

Hej Lone!

Glædelig jul og godt nytår til dig også og tak for din ros af min samling. Det luner meget i en kold tid. Jeg tror du har fuldstændig ret i, at der måske kan findes vigtige spor langs Vestkysten, der kan føre til løsning af Fisker-mysteriet.
Jeg kan fortælle, at jeg faktisk planlægger en tur til det vestjyske til sommer. En rute der skal planlægges grundigt, så jeg ikke misser nogle vigtige spor. Det er jo heller ikke utænkeligt, at det er muligt at finde flere Fiskere på min tur, der kan bringes hjem til samlingen.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren
Den 18. Dec. 2007 - 20:27:54 skrev Lone Sehusene

Kære fiskersamler

Du ønskes en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Gid du må få suppleret din fine samling i det kommende år med nogle pragteksemplarer af Skagenfiskeren. Jeg vil også ønske for dig at mysteriet omkring hvem, der har malet originalen, vil blive opklaret i år 2008.

Jeg tror selv personligt at løsningen på gåden skal findes omkring sommerpensionaterne langs vestkysten, hvor adskillige kunstmalere har tilbragt sommerferierne. Det er jo ikke kun Skagen, der har tiltrukket kunstmalere. Et er givet det er en meget dygtig kunstner, der skal findes.

Den 10. Dec. 2007 - 13:59:37 skrev Fiskersamleren

Hej Ivan!

Ja det barske ydre som jo skyldes en veltrænet krop og et bestemt og koncentreret blik bliver nok omsat til en mere afslappet karakter, når han futter rundt i stuen derhjemme iført pyjamas og tøfler/sutter. En rigtig hyggeonkel der kommer med lakridspiber til børnebørnene.
Den 07. Dec. 2007 - 22:38:13 skrev Ivan Zwicky

Kære Fiskersamler.

Jeg havde ikke til hensigt på nogen måde at nedvurdere eller vise manglende respekt for Fiskeren. Det var blot for at gøre opmærksom på at der bag det lidt barske ydre hos Fiskeren findes en blød og hengiven mand, især overfor børn. Jeg kan sagtens forestille mig denne stolte Fisker sidde med sine ru og barkede hænder og blidt og nænsomt lege med sine børnebørn. Og mon ikke han også har spillet julemand og kommet ind i stuen med rød nissehue og med gaver i sæk til børnene. Det var blot denne vision jeg kort beskrev.

Den 04. Dec. 2007 - 23:43:05 skrev Fiskersamleren

Jeg synes da det er i orden, at man hænger en nissehue på den Fisker man har hængende i sin stue her i højtiden. Men at male en Fisker med nissehue er jo både respektløst og rent praktisk en dårlig ide. En nissehue er jo ikke vandtæt som en sydvest.
Den 04. Dec. 2007 - 21:52:02 skrev Ivan Zwicky

Hvorfor er der aldrig nogen der har malet denne prægtige fisker med en rød nissehue. Jeg tror det ville have klædt ham og tænk lige på hvordan det ville have virket som juleudsmykning i stuen.
Den 29. Nov. 2007 - 22:48:53 skrev Fiskersamleren

Hej Mou

Tak for din ros. Jeg bliver dybt rørt. Det er dejligt når mit store arbejde med at udvide samlingen også kan glæde andre. Jeg tror en Fisker vil være en herlig gave til din far. Hvis du søger aktivt, skal du nok få held til at finde en reproduktion eller måske et ægte maleri på et tidspunkt. Jeg fornemmer faktisk, at der kommer til at ligge en del Fiskere under juletræet i mange danske hjem i år. Det lader til at være blevet et hit som gaveide. Mou du har helt ret i, at jeg ikke har i sinde at sælge samlingen nogensinde. En stor del af samlingen ligger i flyttekasser under skarp bevogtning. Min drøm er en dag at få plads til at åbne et rigtigt galleri og ikke som nu kun et web-galleri. Jeg vil gerne have, at så mange mennesker som muligt får lejlighed til at opleve mine Fisker-kunstskatte.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren

Den 29. Nov. 2007 - 21:56:57 skrev Mou Thorsen

Hallo Fiskesamler !

Meget interessant hjemmeside – faktisk lidt ud over det sædvanlige. Jeg søgte lidt på nettet efter en julegave til min far – helst et maleri med et motiv af en fiskerbåd eller en fisker. Og hvad finder jeg så – denne imponerende hjemmeside.

Først hjertelig tillykke med den usædvanlig flotte samling af malerier. Jeg har aldrig forestillet mig, at der var så mange malere, der har benyttet sig af dette fiskermotiv. Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg kun set fiskerbilledet som en reproduktion, der normalt var placeret i en ramme af plastic. Jeg kan slet ikke forestille mig, at du nogensinde kunne finde på at sælge denne skønne samling af malerier. Men du må undskylde min nysgerrighed – har du alle malerierne hængende i dit hus ? – og hvad er folks kommentarer til det ?

Den 06. Nov. 2007 - 12:34:30 skrev Sully

Hej alle!
Jeg hører også til den store gruppe af kunstinteresserede, der ikke ved hvem der har malet den originale Fisker men som brænder efter at vide det. Jeg vil råde jer til at gøre som jeg for at finde frem til kunstneren på en anden måde. Gå ind og kig på de flotte farvetryk Fiskersamleren har af den originale Fisker og bid mærke i signaturen. En dag kan man måske genkende signaturen på et andet maleri, og så kan det være fælden klapper. Et andet maleri af kunstneren kan måske give svaret. Jeg bruger gerne en lup, når jeg skal være helt sikker på bogstaverne i signaturen. Af den grund har jeg altid en lup i min rygsæk. God jagt!

Hilsen Sully
Den 17. Oct. 2007 - 14:03:40 skrev Svenning

Hej samler!!

Under et af dine malerier kan jeg læse beskrivelsen af den kraftige grå røg fra Fiskerens pibe og beskrivelsen af det fornuftige valg af tobak. Som pibeekspert ved jeg, at Fiskeren også må have været ekspert i at stoppe en pibe helt rigtigt, da det kræver øvelse og finesse. Tobakken må nemlig ikke stoppes for løst, for så kan man ikke holde gang i gløden, og man får ikke den optimale smag frem i tobakken. Omvendt må man heller ikke stoppe den for hårdt, for så går gløden ud og inden længe vil man ikke kunne trække røg gennem mundstykket. Derfor er det vigtigt at forsøge sig frem, ved at suge gennem piben inden man tænder den. Der skal kun lige være en antydning af modstand fra tobakken i hovedet og er der for megen modstand, kan man kradse tobakken ud og prøve igen. Man kan evt. prøve med et halvt stop i begyndelsen, indtil man får fornemmelsen for det.

Egentlig skal man altid tænde en pibe med træ som f.eks. tændstikker, hvilket Fiskeren nok har gjort, men man kan roligt bruge en lighter. Man skal sætte ild til tobakken mens man suger i piben et par gange. Når der opleves tyk og kraftig røg i munden, er piben klar til nydelse. For at holde den kørende, skal man jævnligt bappe på piben.

Hilsen

Svenning (Også kaldet for Pibe-Svenning)