Gæstebog

Side: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23]

Den 12. Sep. 2007 - 15:05:05 skrev Oluf Andersen

Hej Fiskersamler ! Det er en flot samling af fiskeren, du har fået op at stå. Det er også skægt at læse din gæstebog – især for os dødelige, som ikke har en kæft forstand på kunst. Jeg deler selv malerier op i to grupper – dem man kan se hvad de skal forestille og så dem hvor man ikke en gang kan se om de vender på hovedet. De sidste kalder jeg for farvedekorationer og de kan såmænd være flotte nok – men kunst er det ikke efter min smag. Man har da også hørt at nogle af disse malerier er malet af aber uden at nogen har opdaget det. Det siger vel alt !
Den 12. Sep. 2007 - 12:02:50 skrev Hans-Christian Wedelsgaard Sørensen

Tak for den spændende information Vagn. Jeg skal naturligvis ikke gøre mig klog på CR's udvikling inden for kunsten, men jeg tænker på om ikke CR også allerede i den tidlige periode havde en smule abstrakt udtryksform gemt i sig. Jeg husker da i hvert fald, at jeg havde svært ved at se det var Gåsetårnet der var tale om på billedet. I dag er jeg jo klogere og ved det er CR's geniale mix af farver, der blot gør motivet af Gåsetårnet levende. En helt anden ting er, at jeg ikke kan lade være med at tænke på fiskersamlerens reaktion når han ser/så at en fra Ryedahl-familien skriver i gæstebogen. Det må øge lysten til at få endnu flere fiskere hjem til samlingen.
Den 11. Sep. 2007 - 23:02:24 skrev Vagn Ryedahl

Hej Hans-Christian! Igen har du ret. CR startede faktisk sin kunstmalerkarriere som en ægte naturalist med at male landskabsmalerier, herunder malerier af kendte bygningsværker som foreksempel Gåsetårnet i Vordingborg. CR har dog også malet en del portrætter, inden han langsomt gled over i den mere surrealistiske stil og den abstrakte verden. Så du har ganske ret maleriet af Gåsetårnet er et af CRs meget tidlige værker – men fremragende udført
Den 11. Sep. 2007 - 21:55:10 skrev Hans-Christian Wedelsgaard Sørensen

Lige en ekstra kommentar. Jeg husker faktisk at Gåsetårnet var en tidlig Ryedahl.
Den 09. Sep. 2007 - 11:28:47 skrev Vagn Ryedahl

Dybt imponerende Hans- Christian ! Jeg er ganske rigtig i familie med Claes Ryedahl, blandt venner kaldet ”CR”. Næsten hele min familie er kunstelskere og mange er selv udøvende kunstnere. Kunst er derfor et emne der ofte bliver diskuteret i familien. Motivet fiskeren og de forskellige kunstneres fortolkning af dette motiv har ofte været til debat i familien. Der er mange meninger om fiskermotivet – enkelte medlemmer af familien har endog på et tidspunkt tilladt sig at udtale at motivet kan sammenlignes med ”En drikkende hjort ved en skovsø”. Denne udtalelse var indledningen til en til tider meget heftig debat i familien. Jeg skal ikke trætte med en længere udredning af denne debat, men blot notere at udgangen på denne debat var at familien Ryedahl bakker t hundrede procent op omkring fiskermotivet. Det er kunst og mange af de fortolkninger af motivet som har været vist på museer overalt i landet – er tæt på det geniale. Måske vil en Ryedahl også en dag male et ”fiskerbillede”.
Den 08. Sep. 2007 - 14:45:24 skrev Hans-Christian Wedelsgaard Sørensen

Hej Vagn! Du har tydeligvis forstand på kunst. Tager jeg fejl når jeg gætter på, at du er i familie med den berømte maler Claes Ryedahl? Jeg husker især et flot billede han malede af gåsetårnet i Vordingborg.
Den 07. Sep. 2007 - 22:02:03 skrev Vagn Ryedahl

Jeg tror at Allan er inde på noget af det rigtige og som måske også samtidig giver svaret på hvorfor maleriet af fiskeren hænger i så mange hjem. Fiskeren er indbegrebet af mandighed og maskulint udseende. Der er derfor rigtig mange mænd, der har ønsker at reflektere eller spejle sig i et flot maleri af fiskeren. Det kalder Allan - at fiskeren fungerer som et menneskeligt ekkolod. Mange kvinder mener at fiskeren er det eneste rigtige billede af begrebet ”en rigtig mand”. Så her har vi nok også svaret på hvorfor så mange fantastisk dygtige kunstnere har ønsket at give Deres egen fortolkning af det kendte fiskermotiv. – og det lukrerer vi kunstelskere så på
Den 03. Sep. 2007 - 12:14:45 skrev Allan Rommedahl

Blot en kommentar: Mener at have hørt fiskeren blev kaldt "det menneskelige svar på et ekkolod".
Den 31. Aug. 2007 - 22:54:20 skrev Mickey Pedersen

Nu Johnny nævner rygeloven. Det er da godt fiskerne ofte har små fiskerhuse tæt ved bådene, hvor de kan nyde en pibe tobak. Jeg tror ikke fiskeren vil nærme sig en slyngelstue, hvis han ikke må have gang i piben.
Den 26. Aug. 2007 - 11:24:05 skrev Johnny Bindesbølle Madsen

Kære fiskesamler. Jeg er meget begejstret for din fiskersamling. Det er imponerende så bredt den dækker – fiskermotivet går igen på malerier, broderier, gips, træudskæringer, kobber og messing platter og nu også på urskiver. Jeg vil gøre dig opmærksom på at jeg tidligere har set fiskermotivet graveret i et glas-askebæger, men efter indførelse af den nye rygelov bliver det nok meget svært at skaffe. Men alligevel held og lykke i din søgning.
Den 27. Jul. 2007 - 13:16:42 skrev Fiskersamleren

Hej Ebbe! Det vil jeg blive utrolig glad for. En fisker som sandskulptur har jeg ikke tænkt på før, men det ville da være fantastisk. Jeg vil samtidig sige tak til alle jer, der bidrager med gode indlæg omhandlende ”Fiskeren”. I kan tro jeg følger med i debatten, når jeg ikke er ude og opspore fiskere. Venlig hilsen Fiskersamleren
Den 27. Jul. 2007 - 00:51:21 skrev Ebbe Danielsen

Hej samler! Jeg tager tit en tur på stranden og har altid en spand og min lille skovl med. Hvis vejret en dag var til det, ville du så have interesse i at jeg byggede en fisker som sandskulptur og tog et billede af det? Det kunne jeg så sende til dig med elektronisk post fra min hjemmecomputer. Hilsen Ebbe