Gæstebog

Side: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14]

Den 25. Nov. 2009 - 23:59:57 skrev Rachel

FISKEREN SYDVEST OG PIBE... Kære folkens!

Jeg ikke kun beundre, facineres ved, og elsker dette kunstværk. Jeg bruger nat og dag, i min cabriole´ på at anskaffe ny viden, om denne herre med det så uforglemmelige udtryk! Et ansigt der udtrykker, hvad man nu føler for, på øjeblikket hvor ens øjne, kærtegnes af blide toner af havets blå. Fiskeren!
Men folkens, for at dele noget af min kærlighed med jer, skal alt på det rene. ( Skagens musseum, især )
Fiskeren, også kaldet der Alte Seebär, skulle angiventlig være så meget mere, end bare fisker. Nemlig ikke mindre end, en hollandsk søredningsmand ved navn, Dorus Ijkers. Malet af den tyske kunstner, ja ganske rigtigt, Harry Haerendel.
Lidt facts, som lige syntes at skulle, sættes på plads på en fan side i af denne kaliber! Flot iøvrigt, tilnærmelsesvis misundelsesværdig...
Men foruden at opsøge viden om der Alte Seebär, samle på samme ansigts kunst, er jeg også kun menneske. Derfor beder jeg så inderligt om mulighed, for jeg selv og en ligelides inkaneret fan, at komme til at bærer, t-shirten som repræsentere Fiskeren. Jeg vil sætte en ære, endnu ukendt for folket, i at degradere mig selv, til omvandrende reklame sølje. For som nævnt på siden, et unik stykke kunst, som kun via denne side, synes inden for rækkevide. Tanken alene, om ikke at eje noget så specielt, unikt, tjaa almost et unikum, gør mig bedrøvet.... Håber at Fiskersamleren, vil se på min ansøning med alvor.


Den 15. Aug. 2009 - 23:24:23 skrev Fiskersamleren

Hej Arne!

Tak for dit indlæg og dit tilbud om en radering. Men den synes jeg, du selv skal beholde. Den vil give dig mere glæde, end du måske selv går og tror. Men jeg ville blive utrolig glad for at se et billede af din Fisker-tatovering, hvis/når du har fået den lavet. Så kan man da ikke få en tatovering, der giver mere mening at bære. Den skal du nok blive glad for.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren
Den 15. Aug. 2009 - 23:18:02 skrev Fiskersamleren

Hej Henrik!

Tak for dit rørende indlæg. Godt at høre der er fuld knald på dig igen. Jeg synes jo det kunne være spændende at vide, hvad der skete med den samling du nåede at få opbygget.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren
Den 19. Jul. 2009 - 22:20:54 skrev arne

hej Fischerkönig,
fandt din side efter at have ledt efter en fisker der skal pynte min arm som tätovering...har self en som radering som jeg köbte paa genneren(genbrug) er fandme glad for den. hvis du en önsker en kopie maa du gerne faa en.
jeg bor i flensborg....fiskeren er et unikt stykke dansk kultur. kitsch er der nogen der paastaar men det er det ikke.......fiskeren er et kanoneret stykke kulturarv med den tyske hjort ved skovsöen og burde hänge over hver sofa istedet for monets kirsebär over broen....
fin side
Den 27. Jun. 2009 - 15:21:42 skrev Henrik

Hej fiskersamler.

Jeg fandt lige din hjemmeside, hvilket giver mig anledning til følgende kommentar.
Jeg havde selv samme hobby engang, og drog land og rige rundt på div kræmmermarkeder og oparbejdede en samling.
Desværre mistede jeg min bedre halvdel, som knuste mig af sorg, og dermed tabte jeg interessen for fiskeren. Det flere år siden nu, så du skal ikke skrive det er en trist historie. Har et godt liv i dag.
Men når jeg ser din samling vækker det gode minder om tiden hvor jeg mødte mange kræmmere, og der kom vidst osse et enkelt barn på gule plader ud af det, hvis du forstår.

Fortsat god samlelyst
Den 16. Jun. 2009 - 22:15:55 skrev Fiskersamleren

Hej Stefan! Tak for dit indlæg. Det er rart, når nogen prøver at belyse sagen. Den originale Fisker er ikke en Ancher eller andre af Skagensmalerne. Det er Skagens Museum naturligvis også klar over. Medarbejderne på Skagens Museum og jeg er enige om, at kunstneren med allerstørste sandsynlighed er Harry Haerendel. Det vi prøver er at søge og samle beviserne.

Når du skriver Paul Ancher; er det så Michael Ancher du mener? Ret mig endelig hvis jeg tager fejl, og det virkelig er Poul Ancher du mener.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren
Den 13. Jun. 2009 - 11:41:18 skrev stefan

hej fiskersamler.

jeg så et program på tv2 om folk der samlede på forskellige ting. Mønter, lego øl osv.
Der var osse en der samlede poul ancher malerier. Og han blev spurgt om han havde et portræt af fiskeren. Han sagde nej, fordi han ikke mente det var malet af ham. Originalen i hvert fald. Ved ikke om du kan bruge det til noget, i forbindelse med dit svar til Skagensmuseum.

KH Stefan
Den 10. Jun. 2009 - 16:49:26 skrev Fiskersamleren

Hej Mette!

Tak for dit indlæg. Hvilken ære at have selveste Skagens Museum med på en kigger her på siden. Jeg sender dig en mail med et forhåbentligt brugbart svar.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren
Den 10. Jun. 2009 - 15:50:55 skrev Mette

Kære fiskersamler!

Håber at du kan hjælpe mig. Jeg kan se ud fra gæstebogen, at det så ofte gengivede billede af fiskeren med pibe skulle have lavet af en tysk kunstner ved navn Harry Haerendel (1896-1991). Jeg forsøger selv at finde ud af, hvem der har malet fiskeren, og har fået oplysninger om, at det skulle være malet af en Carl Beck. Jeg vil høre, hvor oplysningerne om, at det er Harry Haerendel stammer fra? måske har Carl Beck bare malet efter eller? Det er også ærgerligt at man ikke ved, hvor originalen befinder sig, for det gør man vel stadig ikke?

Jeg må gå til bekendelse og sige, at jeg arbejder på Skagens Museum, og at vi til tider får henvendelser vedr. fiskeren med piben, fordi mange tror, at det er malet af Michael Ancher. Derfor er jeg nu ved at stykke den piberygende fiskers historie sammen og her ramte jeg ind i din hjemmeside.
På forhånd tak for hjælpen.
Mange hilsner

Mette
mbj@skagensmuseum.dk
Den 17. Apr. 2009 - 18:59:44 skrev Fiskersamleren

Hej norske dame!

Du må altid gerne skrive til mig ved at benytte funktionen "Donér en fisker", hvis du falder over noget du tror kunne interessere mig. Det glæder mig, at du har fundet en masse gode ting på loppemarkeder. Det er bare om at kigge godt efter. Så falder man over de gode ting.

Med venlig hilsen

Fiskersamleren
Den 16. Apr. 2009 - 02:20:06 skrev Norsk dame

Tusen takk for svar.
Jeg kan jo se etter fiskere for deg også, om du vil. Jeg synes alltid det er morsomt å se etter pene malerier, og en fisker hadde vært artig å ta med seg hjem. Vi har funnet mange flotte og billige ting å henge på veggen på loppemarkeder rundt om, men ikke ramlet borti en fisker enda. Men hvem vet?
Den 14. Apr. 2009 - 23:43:20 skrev Fiskersamleren

Hej norske dame!

Tak for din henvendelse. Det er vældig bra, at du vil begynde at kigge efter fiskere, når amerikanske familier holder "garage sale". Jeg er flere gange stødt på amerikanere på Internettet, der har en Fisker eller to. Det kan jo tænkes, at der er mange skandinavere, der har taget lidt hjemlig kultur med sig til udlevelsen af den amerikanske drøm.

Svaret på dit spørgsmål: Det er meget forskelligt hvad fiskere koster. Farvetryk af den originale fisker er lavet i mange eksemplarer og koster ikke så meget. Men er der tale om et flot maleri af en mere eller mindre kendt kunstner, er prisen naturligvis højere. Det afhænger også af, om sælger ved hvad han/hun har med at gøre.

Held og lykke med din Fiskerjagt!

Med venlig hilsen

Fiskersamleren