Til forsiden

00:00:00

Samleren

Historie

Kunstneren bag

Fiskerens identitet

Mine fiskere

Nyeste fiskere

Artikler

Fiskere på Kronborg Slot

Chat

Gæstebog

Fiskerspil

Donér en fisker

Hyldestlisten***********
**NYHEDER**
***********
Så er der igen nyt hos Fiskersamleren!!
-----------
3 fiskere tilføjet samlingen

Maleri fra 1959, signeret A.M.C. Med smukt malet fisk på fiskerens jakkekrave

Flot broderiskabelon

En velsnittet fisker i træ
Hits i alt
287


Admin
Siden er
opdateret
d. 6/8-12
Når man som jeg er samler af "Fiskeren" udført i malerarbejde og andre kunstformer, er der 2 spørgsmål som jeg ofte bliver stillet. "Hvorfor i alverden samler du på Fiskeren?" og "Hvordan har du fået sådan en imponerende stor samling?".

Der ligger selvfølgelig en historie bag samlingen. Jeg skylder besøgende på denne hjemmeside at fortælle denne historie, der også giver svar på de 2 ofte stillede spørgsmål.


De første billeder:

Samlingen startede med et arvestykke. Jeg var dybt betaget af billedet, der blev det første i min samling, til trods for at det blot var et farvetryk af det "originale" fiskermaleri. Jeg tog uden videre overvejelser med det samme billedet til mig. Jeg var dybt imponeret. Maleriet havde en kraftfuld udstråling, og det var tydeligt for mig, at der var en høj grad af intensitet i dette maleri. Jeg har siddet i mange timer betaget af alvoren i fiskerens ansigt og spurgt mig selv: "Trækker det mon op til storm? Er fiskerens kammerater på havet uvidende om at vejret skifter? Eller er det alvorlige udtryk i fiskerens øjne blot tegn på en garvet fiskers respekt for havet, til trods for at vejret på nuværende tidspunkt er godt?".

Et stykke tid efter jeg overtog det første maleri, stødte jeg på et næsten identisk maleri. Eneste forskel var, at der var mørkere farver end på det første maleri. Jeg kan den dag i dag ikke forestille mig, at mit første maleri blot var afbleget af at have hængt i mange år udsat for solens stråler. Jeg købte maleriet og begyndte herefter at kigge mig omkring på diverse loppemarkeder og i antikforretninger. Da jeg efter et stykke tid fandt den første fisker malet af en lokal og ukendt kunster, sagde jeg til mig selv: "Jeg vil samle på fiskere".


Arbejdet med at udvide samlingen:

Det viste sig snart, at en masse kunstnere rundt omkring i det danske land har forsøgt sig med selv at male "fiskeren". Det har været utrolig spændende at opleve en masse andre kunstnere levere motivet i hver deres stilart. Dette har resulteret i malerier, hvor der opleves en anden stemning og en anden mimik i fiskerens ansigt til trods for, at det er det samme motiv, der har været tale om. Jeg har sågar siddet på en restaurant, hvor fiskeren var malet i stor størrelse på endevæggen. Desværre fik jeg aldrig taget et billede af kunstværket, og muren er siden hen blevet revet ned (hvordan kan man nænne det?)

Jeg tror ikke, at de lokale og mere ukendte kunstnere er dårligere malere. Deres "streg" er bare anderledes, og de har måske haft en anden ide om hvad fiskeren udtrykker, eller de har villet skabe deres helt egen stemning i billedet. Dette nævner jeg fordi, der som det kan ses på billederne er stor variation i stemningen i billederne på grund af forskelligartethed fra kunstner til kunstner.


Fremtiden:

Jeg kan sige med sikkerhed, at udvidelsen af fiskersamlingen ikke stopper her. Derfor kan jeg også anbefale jævnligt at besøge siden, da den vil blive opdateret hver gang, der kommer nye fiskere til. Jeg vil lede med lys og lygte efter flere fiskere, og denne hjemmeside har også det formål ud over at dele disse pragtfulde kunstgenstande med jer at forsøge at få nye fiskere hjem til samlingen ved hjælp af funktionen "donér en fisker". Jeg har en drøm om, at jeg en dag når jeg får plads til det vil åbne et lille galleri. Dette bunder i, at jeg føler det er en skam at være alene om så meget fantastisk kunst. Det svarer lidt til, at man kan have en smuk naturoplevelse. Men oplevelsen er mere værd, hvis man har nogen at dele den med.

"Kunsten skal ud til folket."