Til forsiden

00:00:00

Samleren

Historie

Kunstneren bag

Fiskerens identitet

Mine fiskere

Nyeste fiskere

Artikler

Fiskere på Kronborg Slot

Chat

Gæstebog

Fiskerspil

Donér en fisker

Hyldestlisten***********
**NYHEDER**
***********
Så er der igen nyt hos Fiskersamleren!!
-----------
3 fiskere tilføjet samlingen

Maleri fra 1959, signeret A.M.C. Med smukt malet fisk på fiskerens jakkekrave

Flot broderiskabelon

En velsnittet fisker i træ
Hits i alt
978


Admin
Siden er
opdateret
d. 6/8-12


Da Harry Haerendel i sin tid malede Fiskeren, var det efter at have set billede og omtale af manden der endte med at blive hovedpersonen i det nok flotteste maleri nogensinde malet. Manden Harry Haerendel havde set omtalt var Dorus Rijkers. En hollandsk søredningsmand der blev hædret af kongen for at have reddet over 500 mennesker i havsnød. Dermed blev han den søredningsmand, der har reddet flest mennesker fra at drukne. Rijkers arbejde talte sit tydelige sprog i statistikerne, hvor få som aldrig før led druknedøden på havet.

Jamen så var Dorus Rijkers jo ikke Fisker, spørger mange. Svaret er: jo da. Langt de fleste søredningsmænd var frivillige, der i deres tid som fiskere havde opnået så stor erfaring med livet på havet, at de vidste alt om farerne til søs. Dorus Rijkers fik en lang karriere som frivillig redningsmand og kaptajn på sin egen båd.
Dorus Rijkers døde i en alder af 81 og fik en begravelse der var en general værdig. En begravelse med en stor parade, hvor tusinder af mennesker dukkede op for at hædre Fiskeren.