Denne store flotte Fisker er erhvervet på Fredericia marked. Maleriet måler med den guldlakerede ramme 64,5 CM i højden og 55,5 CM i bredden. Fiskeren er så vidt jeg kan se ud fra signaturen malet af Erik Holl (muligvis et enkelt bogstav efter det sidste "L").

Erik har virkelig formået at fremhæve detaljer ved at lave kraftige markeringer. Dette medfører, at man skal stå et ganske godt stykke på afstand og nyde billedet, så detaljerne giver mening og ikke fremstår som fejl. På lang afstand virker overskægget naturligt gulligt og ikke direkte som snot i skægget, hvilket opleves når man står for tæt på. Panderynkerne kan på tæt hold minde om en veltrænet maveregion, ligesom hans naturligt kulørte kind på tæt hold virker lige lovligt rød. Maleriet skal altså opleves fra distancen, da det er en meget udtryksfuld Fisker der er tale om. Kunstneren har ønsket en høj grad af maskulinitet, hvilket også ses på den "herrepibe", han har udstyret Fiskeren med. Det er en ordentlig kæp, og jeg tror mundstykket fylder godt mellem tænderne.

Har du yderlige oplysninger og kommentarer til maleriet eller kunstneren bag, er du velkommen til at skrive til mig ved at benytte funktionen "Donér en Fisker".