Denne flotte fisker har jeg tilkæmpet mig på et kræmmermarked i Hillerød. Maleriet måler med ramme 62,50 cm i højden og 52,50 cm i bredden. Disse mål gør Fiskeren til en af de helt store i samlingen. Fiskeren er malet af "P. Kruse", som måske ikke er kendt af alle, men som absolut er et respekteret navn i kunstkredse.

Det er et meget veludført maleri, hvor P. Kruse tydeligvis har forsøgt at give publikum en oplevelse af en flot, klar og stolt Fisker, der står i kontrast til den mere dystre baggrund. Her opleves det oprørske hav, der giver indtryk af den barske virkelighed, som Fiskeren oplever hver dag, når han drager ud på havet.

P. Kruse har som så mange andre Fiskermalere benyttet sig af den kunstneriske frihed. Bemærk den flotte ørering, som P. Kruse har udstyret denne Fisker med. P. Kruse har naturligvis tænkt, at Fiskeren som den sømand han er, skal følge den gamle historie, hvor en sømand der mistede livet, brugte sin guldørering som betaling til færgemanden Charon. Charon sejlede den døde sømands sjæl over floden til dødsriget. En sømand uden guldørering ville ikke kunne betale Charon og ville derfor ikke være sikret en plads i dødsriget.
Flot af P. Kruse at sikre Fiskeren en plads i dødsriget.

Har du yderligere oplysninger om maleriet eller kunstneren bag, må du gerne sende mig en mail, ved at benytte funktionen "Donér en Fisker".