Maleriet er doneret af brugere af hjemmesiden (se "Hyldestlisten"). Den blev bragt hjem til samlingen fra "Nebbe marked" i Børkop.

Kære læser: Dette er et maleri og ikke et fotografi, hvilket det er let at tro på lang afstand. Billedet er et eksempel pĺ præcisionsarbejde og minder utrolig meget om det originale billede af Fiskeren. Når man kommer helt tæt på er det tydeligt, at maleren har villet give indtryk af, at fiskeren har været generet i det ene øje. Det der kan minde om en tabt malingklat i øjenkrogen skal netop vise denne irritation, der måske stammer fra saltvand. Kunstneren har ønsket at give indtryk af at Fiskeren er stor og stærk, og derfor kommer denne mandighed til udtryk i meget brede skuldre og næsten ingen hals og nakke. Endvidere har Fiskeren en ganske stor næse, der virkelig kan suge noget frisk havluft ned i lungerne. Kunstneren har ikke ønsket at optræde i rampelyset og har derfor ikke sat sine initialer på maleriet. Dette er naturligvis beklageligt da det som kunstelsker er synd, når store personligheder der ville have markeret sig kraftigt i kunsthistorien forbliver anonyme.

Har du til trods for de sparsomme informationer oplysninger om kunstneren og billedet, må du meget gerne sende mig en mail ved at benytte funktionen "donér en fisker".